האמנם הוכח הקשר בין תחליפי סוכר ופגיעה בחיידקי המעיים?
אנשי מקצוע וכלי התקשורת בישראל חוזרים ומזכירים: "מדענים ישראלים גילו: הממתיקים גורמים דווקא להשמנה ולהתפתחות סוכרת" ובאותה תרועה רמה הם...
יום שני, 19 ביוני 2023
ריענון ידע - הפחמימות הן האשמות במחלות המטבוליות הניווניות
שוב ושוב פונים אליי צופים ומאזינים להרצאותיי בשאלה, כיצד ייתכן שהפחמימות הן האשמות בשיבוש שומנים הדם, שהרי למדו תמיד שהפחמימות אשמות...
יום ראשון, 19 במרץ 2023
טבלת שמנים טובים לבישול, אפיה וטיגון
רבים תוהים, בעיקר בימי החנוכה, מהם השמנים הטובים והבריאים ביותר לטיגון הסופגניות הבריאות (ראו מתכון), או מזונות אחרים. שני המדדים...
יום ראשון, 19 במרץ 2023
האם סיבים תזונתיים מגינים מפני סרטן המעי?
מידי פעם מופיעות כתבות המצטטות מחקרים הטוענים שסיבים תזונתיים אינם מגינים מפני סרטן המעי. האם נפסיק לאכול מזונות עתירי סיבים תזונתיים?...
יום חמישי, 29 בספטמבר 2022
חלב ומוצריו במבחן המדע התכליתי
בשנים האחרונות מדברים יותר ויותר על ההשפעה הרעה של החלב ומוצריו על בריאותנו ומצטטים מקורות שונים להוכחת הטיעונים הללו.. האמנם יש בסיס...
יום חמישי, 22 בספטמבר 2022
מי מפחד ממלח?
אנו עדים למגמה דוהרת בה רופאים ודיאטנים רבים גוזרים על מטופליהם להימנע לחלוטין ממלח כצעד 'חשוב' להגנה מפני יתר לחץ דם ו/או מפני מחלות לב...
יום רביעי, 21 בספטמבר 2022