כל חלב מותסס – כגון לבן, יוגורט, קפיר – מהווה מזון בעל ערך תזונתי רב, המכיל את כל יסודות התזונה שבחלב.
הודות לחידקי החלב ולחומצות החלב שבו, משפיע החלב המותסס לטובה על מערכת העיכול. הוא נעכל ביתר קלות מאשר החלב עצמו, הודות למצב החלבון ההופך בזמן התסיסה לפתיתים, הנעכלים ביתר קלות מאשר החלבון שבחלב.
כן נמצא שהחומציות של החלב המותסס והחידקים שבו מונעים את התפתחות חידקי הריקבון שבמעי הגס ואף את סרטן המעי הגס. ישנם
מחקרים המראים גם על ירידה ברמה גבוהה של כולסטרול בדם בעקבות צריכת מוצרי החלב המותסס. אך לא נמצא במוצרים אלה שום חומר ביולוגי פעיל שיכול להאריך את החיים או לעשות אותנו צעירים יותר.