top of page

מכוני מחקר והוראה

עשוי לעניין אותך

קטגוריות ותגיות באותו נושא

תמונת הסופר/תפרופ' חיים גמליאל

דבש הכל דבש…

האם יש לדבש ערך תזונתי ורפואי מיוחד?

בראש השנה אנו נוהגים לטבול תפוח בדבש. אכן הדבש מתוק וממתיק, ויש הסבורים שעדיף להשתמש בדבש במקום סוכר, או להחליף את הריבה בסופגניה בדבש, אך עלינו לזכור כמה עובדות מדעיות על הדבש

דבש הוא מזון טבעי נעים וטעים, עשיר במיוחד בסוכרים, בצורת תערובת של סוכר ענבים (גלוקוזה) וסוכר פירות (פרוקטוזה), עם כמויות אפסיות של ויטמינים ומינרלים. למרות הכתבות "המדעיות" לרוב הפזורות באתרי אינטרנט שונים, לא נמצא בדבש כל חומר ביולוגי פעיל העשוי להקנות לו תכונות רפואיות מיוחדות.

יתרה מזאת, ישנם יצרנים הטוענים כי גידלו את הדבורים בסביבת פרחים של צמחי מרפא, ומשווקים מוצרי דבש האמורים להיות עשירים בחומרי המרפא של צמחים אלה.

בדיקות ביוכימיות מגלות שצנצנת שלמה של דבש כזה מכילה פחות חומרי רפואה בהשוואה לתכולת חומרי הרפואה שנמצאת בגרמים בודדים של צמחי המרפא האמורים.

הדבש מכיל כ- 80% סוכר, נעכל בקלות, ו-100 ג' מספקים כ-320 קלוריות. הוא מקור מהיר של אספקת סוכר, אך אין הוא מומלץ כמקור לאנרגיה הדרושה לפעילות גופנית.

לחולי סוכרת מומלץ להימנע משימוש בדבש או לצרוך אותו בצורה מאד מבוקרת.


60 צפיות
תגובות ודיונים

שיתוף המחשבות שלךהתגובה הראשונה יכולה להיות שלך.
bottom of page